ElektronikBranschen - Branschkansliet
415
post-template-default,single,single-post,postid-415,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-9.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
 

ElektronikBranschen

electronikElektronikBranschen är en branschorganisation för leverantörer och handlare inom konsumentelektronik, foto och service.

ElektronikBranschen bildades 2001 (under namnet CE-Konsumentelektronikbranschen) som ett samarbetsforum mellan handlarnas intresseorganisation ElektronikFörbundet, leverantörernas intresseorganisation SRL (Sveriges Radio- och Hemelektronikleverantörer). Medlemmar är leverantörer och de stora kedjorna samt de frivilliga fackhandelskedjorna.

ElektronikBranschens huvudsakliga uppgift är att informera, såväl internt som externt, vad som händer och sker i branschen, bevaka den politiska världen (lobbying) när det gäller frågor som rör branschen, delta i olika seminarier, arrangera seminarier, skicka ut pressreleaser, arrangera presskonferenser, bevaka miljöfrågor, ge ut ett nyhetsbrev samt se till att relevant och riktig statistik produceras.